Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Youth Boulder 2011, de resultaten

Youth Boulder 2011, de resultaten

Afgelopen zaterdag in Hoboken, beëindigde het Youth Boulder 2011 het seizoen nationale wedstrijden 2010-2011. Het dertigtal klimmers dat zich selecteerde via het Youth Boulder Circuit was op de afspraak om te strijden om de allereerste titel van Belgisch Jeugdkampioen Boulder
Klimzaal Blok wist zijn naam in ere te houden want je moest echt wel sterk zijn om met de overwinningskrans te gaan lopen. Eerst en vooral sterk in de armen want de routebouwers lieten geen kans onbenut om de biceps te laten rollen. Daarnaast ook nog eens sterk in het kopje want het internationaal reglement was van toepassing en dat geeft de klimmers maar 4 minuten per boulder.
Een goede mix van fysieke en mentale kracht rechtvaardigde de hoop op een goed resultaat. Aan de ene zijde van de ranking waren er klimmers en klimsters die er in slaagden slechts één bonusgreep te halen. Aan de andere zijde, de zijde waar vooral ook de winnaars van het circuit te vinden waren, slaagde enkel de Luikse Claudine Delsaux er in alle 4 de boulders te toppen.

Kroonden zich tot Belgisch Kampioen Boulder:

De resultaten per boulder kan je raadplegen op de website van het Youth Boulder Circuit. We profiteren er even van om de inzet van de scheidsrechters van de Belgian Commission for Competition Climbing, weer maar eens in grote getale op post, te eren.

Resultaten en foto's van Youth Boulder 2011
De site van het Youth Boulder Circuit 2011
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


16/05/2011
Met de @ gaat die link waarschijnlijk niet openen. Liefst kopieren/plakken.

Hube

16/05/2011
was copy/paste, maar hieronder de correctie; http://www.flickr.com/photos/[email protected]/

16/05/2011
heel vreemd, via onze site werkt dit zonder problemen dus dan fotos via http://www.klimzaalblok.be


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm