Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Resultaten Belgisch Kampioenschap Jeugd Boulder 2013

Resultaten Belgisch Kampioenschap Jeugd Boulder 2013

4 maart 2013

Het eerst Belgische Kampioenschap voor de Jeugd van 2013 vond plaats afgelopen zaterdag in klimzaal L'Escale te Aarlen. Het betrof het BK Boulder Youth en was onmiddellijk ook een test van een nieuw format. Voor het eerst moesten de jongeren van de B, A en Junior categorie zich via een halve finale met 8 boulders en vijf pogingen per boulder plaatsen in de top 6 van hun categorie om door te stoten naar de finale. In die finale kreeg elke categorie 3 boulders voorgeschoteld met 4 minuten klimtijd per boulder, uiteraard met isolatie.

Een spannende halve finale liet weinig verrassingen noteren en zo goed als alle verwachte namen wisten door te stoten tot in de finale. In die finale bleek eens te meer het belang van het goede werk van de routebouwers. In sommige categorieën vielen de boulders wat licht uit, in andere categorieën misschien wat zwaar maar al bij al kwamen volgende oververdiende winnaars uit de bus:

De volledige resultaten van Youth Boulder 2013
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,