Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Youth Boulder Circuit Bleau, de resultaten

Youth Boulder Circuit Bleau, de resultaten

De jeugdwedstrijden boulder zijn in 2011 de officiële kalender ingeduikeld. Met niet minder dan 139 deelnemers bewijst de eerste manche van het Youth Boulder Circuit afgelopen zaterdag in Bleau te Gent de groeiende interesse voor deze discipline. Anders gezegd, er waren evenveel deelnemers als voor een wedstrijd van de Belgian Youth Cup (lengtes). Ander opmerkelijk feit, meer dan 50 van de deelnemers behoorden tot de jongste categorie. Licht de toekomst in het boulderen?
Op vlak van resultaten zien we dat, waar het bij volwassenen vaak andere namen zijn in boulder dan in lead, ongeveer dezelfde namen terugkomen als op de lengtewedstrijden. Bijvoorbeeld de Nederlander Tim Reuser die de enige is die erin slaagt alle 30 boulders te toppen en zo de manche wint bij de juniors.

Klassement per categorie:

Integrale resultaten en foto's van de Bleau Open Junior
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm