>
Artikels 

Vertical Event 2005

19 februari 2005

15 februari 2005, 

Drie jaar geleden heeft de ploeg van Entre Ciel et Terre vastgesteld dat het noodzakelijk was een echt « klimfestival » uit te vinden, om de rijkdom van onze sport goed tot zijn recht te laten komen. Het succes van de eerste 2 Vertical Event?s in 2003 en 2004 bevestigt het: klimmen is ook synoniem met dromen, zichzelf overtreffen, ontdekken, delen, zich vermaken?

De geestdrift van het publiek in 2004 heeft de hele ploeg gemotiveerd om de topprestatie te vernieuwen en uw hart, ogen ? en voorarmen te verhitten! Daarom is het zenuwcentrum van het Complexe Sportif du Blocry sinds enkele maanden zich suf aan het piekeren geweest om te proberen, nog een keer, u diep in het hart op zijn verticale wijze te raken. Variatie brengen in het plezier, de emoties, de middelen en de doelgroepen is het geheim en nogmaals het leidmotief van dit Vertical Event 3de generatie.

De eerste momenten van komende 19de februari zullen zich richten op de ontdekking. Via een inwijding voor iedereen zullen wij kunnen tonen aan de families dat het klimmen een sport is die toegangkelijk is voor kinderen van 3 tot 77 jaar oud! Vanaf 13u kun je de sensaties van evenwicht (en? gebrek aan evenwicht) ervaren via een aapbrug, een "death ride", een kabel voor koorddansers en ander parcours voor kinderen.

La Voie X-Treme

Zeker vermoeid door je eerste prestaties kan je daarna, rustig zittend, je ogen de kost geven aan 20 Belgische klimmers die hun beste beentje zullen voorzetten in een X-Treme route om je ogen te verblinden. Misschien is het concept niet meer zo nieuw, echter, de route zal wel vernieuwend zijn! Inderdaad vindt de ploeg van Entre Ciel & Terre, speciaal voor het evenement, een nieuw type "volumes". Dankzij de impuls van Gautier Nagant, in samenwerking met een decor-professioneel, Eric Geerdens, zullen de deelnemers de valstrikken van een enorme "colonette" gekleurd met stuff zoals de mooiste zuiden routes, moeten vermijden. Zonder twijfel zal de ervaring van het klimmen op kliffen een troef worden. Afspraak is gemaakt om 16u om die kampioenen te bewonderen en aan te moedigen.

Tussen drie- en tweedimensionale afbeelding is er maar een stap? die Nicolas Favresse en zijn onafscheidelijk koordmakker Sean Villanueva zullen maken vanaf 18u. Het Vertical Event stelt je voor, in avant-première, de film die hun topprestaties in de Big Walls van de beroemde kliffen uit California vertelt. The Yosemite Experience beschrijft hun avonturen in die oneindig lange routes met een complete verplichting. Een ogenblik dat in geen geval kan gemist worden!

La Joute

Na een exotische, biologische en lekkere maaltijd zal die knotsgekke dag logisch leiden tot het meest verwachte evenement voor alle (of bijna alle) Belgische klimaddicten: Het Steekspel! Elk jaar komen de ploegen vol energie en motivatie zich overtreffen om nieuwe verkledingen uit te vinden. Het avontuur zal zeker fysiek worden, echter het belangrijkste is dat elke van die 90 klimmers, deelnemer van die 15 ploegen blij zullen zijn het beste van hunzelf te kunnen geven in een sfeer waar "bewegen" en "zich vermaken" in overeenstemming worden gebracht.
Eindelijk, wat het dansavondje betreft, kun je zeker zijn dat je tot het eind van de nacht zal kunnen dansen!

Het Vertical Event 2005, komende 19de februari, vanaf 13u tot 4u ?s nachts: een uniek moment dat in geen geval kan gemist worden!


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm