Materiaalgids
>
Artikels 
Black Diamond Demon Pack

Black Diamond Demon Pack

Robuuste no-nonsense degelijkheid

10 juli 2007, 

Black Diamond Demon Pack

De markt van rugzakken is zeer breed. Het aantal merken dat meespeelt is onnoemelijk en binnen elk merk heb je een zeer ruime keuze. Kiezen kan niet moeilijker gemaakt worden. Een goede merknaam die staat voor degelijkheid is dan best wel belangrijk. Black Diamond kan als een vaste waarde aanzien worden binnen de grote groep fabrikanten en bewees jarenlang reeds dat de vergelijking met de onverwoestbaarheid van diamanten niet onterecht is. Al sinds 1957 bestaat dit bedrijf uit mensen die komen uit de sport en de sport door en door kennen. En dat merk je.

Demon PackDe Black Diamond Demon Pack oogt van bij het eerste contact degelijk en de eerste keer dat je hem op uw rug neemt voelt hij zo ook aan. Vanaf het eerste moment voel je al dat ze bij Black Diamond niet over één nacht ijs gaan alvorens een rugzak te produceren. Een rugplaat uit polyethylene (uitneembaar) geeft de nodige stevigheid aan de rugzijde en voelt ook goed aan. De brede schouderstraps en een heupband zorgen voor het nodige draagcomfort dat het feit dat het niet om het allerlichtste model gaat met gemak verdoezelt.

Tot zover gaat het goed. En toch zijn er minpunten te vermelden. Met name de enkele ritsopening om in het hoofdcompartiment te geraken is een beperkende factor. Als je met een goed gevulde rugzak aan de rotsen in pakweg Freyr aankomt ben je bijna verplicht de zak volledig om te keren. Dat gaat zeer goed, daar niet van, maar een extra toegang zou toch makkelijker zijn als je de grigri die vanonder steekt er nog even uit wil pakken terwijl de, in zomers België, overbodige fleece en uw middagmaal al proper weggestoken zijn.

Dat kleine foutje valt misschien wel te vergeven als je ziet dat ze langs de binnenzijde de nodige functionaliteiten voorzien. Een vak en opening voor een drinkzak, een groter en een kleiner apart vak naast het hoofdcompartiment en een met ritssluiting uitgevoerd klein compartiment langs zowel de binnen- als de buitenzijde zorgen toch voor de nodige organisatiemogelijkheden. Of dat voldoende tegengewicht biedt moet je zelf uitmaken.

En de duurzaamheid? Wel, Black Diamond gaat er prat op dat je met deze rugzak jarenlang ongelimiteerd plezier aan de rotsen of in de sneeuw kunt beleven. "Will survive years of abuse at the crags, in the mountains or on the subway" luidt dat in het Engels. En eerlijk gezegd ga ik dat zeker niet ontkennen. Het zwaarste werk heb ik er niet mee gedaan, van langdurig gebruik kan ook nog geen sprake zijn maar alles doet uitschijnen dat de Demon Pack inderdaad over een duivelse stevigheid beschikt.

Technische fiche

+

Stevig, eenvoud, voelt als een lichtgewicht aan, 2 ijsbijlen houders

Aanbevolen gebruik

Wandelen, klimmen

Volume

32 liters

Samenstelling

Ballistic nylon

Kleuren

Black, Chili Pepper (zie foto) en Dolomite

Gewicht

1,18 kg

Aanbevolen verkoopprijs

89,90 EUR

Info

www.bdel.com

Tijl

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm