Materiaalgids
>
Artikels 
Black Diamond Impact

Black Diamond Impact

Een pad verder...

29 oktober 2007, 

De nieuwe Impact crash pad heeft dezelfde afmetingen en vulling als de welbekende Drop zone crash pad van Black Diamond (vroeger Franklin Climbing). De Drop Zone is reeds een tijdje op de markt. De Impact is in feite de iets eenvoudigere versie van de Drop zone. De meeste van onze groep hebben reeds de Drop zone-pad en zijn er zeer tevreden over dus de verwachtingen voor deze opvolger lagen vrij hoog.

Jan De Smit in volle voorbereiding

De nieuwe Impact pad heeft geen flappen of extra opbergmogelijkheden wat op het eerste zicht een nadeel lijkt doch uit ondervinding weten we dat als je bijvoorbeeld topo?s , portefeuilles, ? bewaard in de pad dat je ze er tijdens het boulderen toch elke keer weer moet uitnemen als je tenminste je materiaal in goede staat wil terugkrijgen.

Impact

De vulling van de pad bestaat uit een zachtere laag van 6,5 cm met daarbovenop een hardere laag van 2,5 cm voor het opvangen van de eerste zware klap. De vulling werkt uitstekend. Je bent steeds verzekerd van een zachte landing zelfs als je valt uit highballs van vier tot vijf meter. We zien wel dat de hardheid van de vulling gestaag afneemt na langdurig intensief gebruik maar dit is natuurlijk bij elke pad het geval.

Bram Van Geert in actie

De Impact is van het welbekende taco-design d.w.z dat je de pad eenvoudigweg dichtplooit. Hij wordt samengehouden d.m.v riempjes en roestvrijstalen ringen. Alles is stevig aangehecht zodat scheuren of loskomen wordt voorkomen. Het systeem is gebruiksvriendelijk en in een wip ligt de pad open. Hierbij wil ik wel opmerken dat een veelgehoorde kritiek is dat er na langdurig gebruik een hardnekkige plooi in de pad komt waardoor hij niet meer zo mooi kan opengelegd worden. Doch dit kan voorkomen worden door de pad thuis of in de wagen steeds te bewaren in geopende toestand. Hierdoor zal je minder last hebben van die plooi. En natuurlijk is bij een traditionele pad die plooi nog altijd veel prominenter aanwezig. Tevens kan je d.m.v de rits de vulling eruit halen en ze na enkele jaren eventueel omdraaien om de stevigheid van de pad enigszins terug te krijgen. Ook om op te slapen, hetgeen toch vrij vaak gebeurd, is de impact ideaal.

Rustpauze

Al bij al een uitstekende pad en in feite te verkiezen boven de Drop Zone. De Impact is immers 25 % duurder en de vulling en afmetingen zijn toch dezelfde.

De BlocBox

Om toch een aantal essentiële spullen op te bergen heeft Black Diamond iets anders bedacht, een apart draagtasje waar je zonder problemen een topo en een paar schoenen in kwijt kan. Dit tasje schuif je in de pad. Gedaan dus met de verfrommelde topo op het einde van de dag.

DropBoxDit draagtasje is trouwens voorzien van een vulling dus het kan ook gebruikt worden om die extra uitstekende wortel of kleine steen mee te bedekken bij een zitstart bijvoorbeeld.

De BlocBox is een leuk extraatje maar wij vonden dat het toch geen echte meerwaarde bood tijdens het boulderen. Om meer spullen weg te bergen zal je toch beroep doen op een rugzak en als bescherming bij een val stelt de BlocBox niet veel voor. Dan investeer je beter in een kleiner extra padje. Deze schuif je ook gemakkelijk in je grotere pad.
Goedkoop is de BlocBox zeker niet. Met een richtprijs van 50 euro zijn er betere alternatieven.

Technische fiche Impact

Dimensie

104 x 122 x 9 cm

Kleur

Alloy

Gewicht

4,4 kg

Aanbevolen verkoopprijs

181,00 EUR

Info

www.bdel.com

Technische fiche BlocBox

Dimensie

55 x 80 cm (dicht)

Kleur

Alloy

Gewicht

850 gr

Aanbevolen verkoopprijs

61,00 EUR

Info

www.bdel.com

Jan De Smit & Jonas Bracke

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



artikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm