Materiaalgids
>
Artikels 
Boreal Blade

Boreal Blade

Een schoen die de vleermuizen uit de overhang zal jagen...

20 mei 2009, 

De afgelopen maanden genoot ik het voorrecht de nieuwe Boreal Blade te mogen testen. Deze asymmetrische schoen met een, dankzij de gebogen tip, agressief uiterlijk is het nieuwe topmodel van het overbekende Spaanse merk.

Hoewel de stijfheid van de schoen voor een optimale steun moet zorgen voor alle soorten voetsteunen had ik toch vooral veel plezier aan de schoen in de eerder overhangende routes en boulders. De, met reliëf gestylede, hiel zit daar zeker voor iets tussen. Ik heb me nog maar zelden zo op mijn gemak gevoeld bij om het even welke heelhook die ik legde als de afgelopen maanden. Voor toehooks had de rubber bovenop de schoenen misschien nog net iets meer doorgetrokken mogen zijn. Toch had ik ook bij die bewegingen steeds een zeer goed gevoel. Een absolute topper voor overhang, dat staat al zeker vast.

In verticalere tot daleuze routes kon ik de Blade ook best appreciëren maar het verschil met andere schoenen is er kleiner. Voor echte Bleau-dalletjes verkoos ik al snel iets minder agressieve schoenen. In de prachtige route Mano Negra te St Léger, die zo goed als de meest technische 'uitklim' die ik al ooit in het buitenland tegenkwam heeft, bleek echter zeker dat ook het fijne voetenwerk aan deze agressieve overhangschoen besteed is. Een daaropvolgende test in Pucelles-regletten leverde de schoen zeker een voldoende op maar soms voelde ik toch heimwee naar oudere schoenen van verschillende merken. Schoenen die ondertussen met een teveel aan verluchtingsgaten liggen te verschrompelen in mijn kast...

Qua comfort moet je stellen dat Boreal zeker moeite heeft gedaan om onze arme klimmersvoeten te sparen. De lange, zachte tong van de schoen en de brede velcro’s zorgen ervoor dat je de schoen gemakkelijk aan en uit krijgt zonder een te benepen gevoel. Maar dit laat de schoen zeker niet inboeten naar pasvorm en precisie toe. 
Met zijn 490 gram is de Blade één van de zwaarste schoenen van het Boreal-assortiment en valt hij best zwaar uit voor een topschoen maar in mijn ogen moet je daar niet echt van wakker liggen. Het gewicht weegt niet op tegen de vele voordelen die de Blade wel biedt. Misschien dat achtstegraadsklimmers (en hoger) daar een andere visie op hebben...

Om te besluiten : Boreal heeft een mooi werkstuk afgeleverd waar je enorm veel plezier aan kan beleven. En hoewel de prestaties zowel indoor als op de rots uitstekend zijn zou ik durven stellen dat het bijna zonde is zo’n goede schoen aan plastiek te verslijten ;-)

Klim ze!

Tijl

 

Technische fiche:

Aangeraden gebruik: sportklimmen en boulder en dan voornamelijk overhang
Maten : 2 - 12 u.k. in halve maten
Gewicht : 490 gram (Maat 6)
Zool : FS Quattro; IRS
Aanbevolen verkoopprijs : 120 Euro
Info: www.e-boreal.com


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


20/05/2009
Zijn die onderbroeken van het merk (......) op de foto ook in bruikleen gegeven??

20/05/2009
De onderbroeken zijn ook goedgekeurd

20/05/2009
Is die laatste foto ook ineens reclam voor "Sloggy". Ik voel me al zeker en vast aangetrokken om zo een broekje te gaan kopen!!

20/05/2009

20/05/2009
lange zachte tong... grrr waar kan ik ze kopen!

20/05/2009
urf urf urf waar vind ik dat doekje voor mijn sl...

27/05/2009
Hey Tijl,

Is dat arabesque? Ziet er een mooie boulder uit, waar ligt die in het bos?

groetjes

29/05/2009
Arabesque idd, cul de chien, het grote dak vanachter iets of wat rechts van blauw 36/37 als je van Toit de cul de chien uit kijkt. In de paarse topo staat een goede overzichtsfoto van alle boulders die door dat dak lopen.

Grtz,
T


artikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,