Materiaalgids
>
Artikels 
Getest deze zomer: The North Face Krank pant en Splinter Full Zip

Getest deze zomer: The North Face Krank pant en Splinter Full Zip

12 september 2013, 

Ergens in de loop van de maand april kreeg ik een mooi pakketje van The North Face binnen. Een nieuw seizoen, enkele nieuwe artikelen. Ditmaal ontving ik de Krank pant en de Splinter Full Zip jas om aan een test te onderwerpen. De eerste is een klimbroek vol technische snufjes die even comfortabel in big walls als bij het boulderen beweerd wordt te zijn. De Splinter full zip is een stretchy fleece met kap bedoeld om te gebruiken als onderdeel van meerdere lagen.

Een broek met bewegingsvrijheid

Toen ik de broek een eerste keer aantrok kreeg ik de vraag van een bende meereizende jeugd of ik mijn pyama al aan had getrokken. Een terechte vraag want de broek voelt even los, soepel en makkelijk als een pyama. Comfortabel is die dus zeker. Dat hij wat groot uitviel voor zijn maat is een nuttig weetje voor diegenen die online kopen.
De broek is gemaakt van VaporWick™ stretch nylon wat het overtollige zweet de kans geeft om makkelijk te verdampen via een waterafstotende capillaire werking van de vezels terwijl de stretch voldoende bewegingsvrijheid gegarandeerd. De brede pijpen kan je aan de enkel versmallen dankzij een rijgkoordje, wat bij het leggen van heelhooks en dergelijke best handig kan blijken te zijn. Een vermeldenswaardige technische extra is de UPF-protectie die schadelijke UV-stralen efficiënt afblokt.

VaporWick is een stretch nylon wat het overtollige zweet de kans geeft om makkelijk te verdampen via een waterafs-totende werking van de vezels.

De afgelopen maanden klom ik vele routes en boulders met deze broek. De stretch-stof bewees zijn nut in talloze hoge voetsteunpassen en bij warmer weer had ik niet onmiddellijk het gevoel naar een kortere short te willen terug grijpen. Wel viel op dat bij het gebruik van de knieën de stof best snel gaat pluizen en de draden van de naad aan de buitenzijde kunnen lossen. De naad zelf blijft wel heel dus op zich betekent dit geen groot probleem. Eender welke broek ziet af van Fontainebleause zandsteen, Italiaanse kalk, Oostenrijks graniet of de korrel van een indoormuur...

Een warme fleece

De fleece is gezellig warm met een nauw aansluitende, verstelbare kap. De benaming scuba-vest is hier niet vreemd aan. Eenmaal er een stevigere wind opsteekt merk je al snel dat de vest eerder bedoeld is als onderlaag, hoewel de kap veel verschil maakt. Een onverwachte, stevige regenbui maakte me duidelijk dat er van waterdichtheid wel degelijk geen sprake is. Maar dit product bestaat eveneens uit de eerder vermelde VaporWick™ vezels om zweetvocht efficiënt af te voeren. In deze fleece zijn de vezels gecombineerd met elastaan om de bewegingsvrijheid te garanderen. Verder heb je ook nog twee handige zakken en is dit alles afgewerkt met zeer vlot lopende ritssluitingen. Bij het sportklimmen kon de fleece me vooral bekoren tijdens het zekeren maar waarschijnlijk komt hij pas echt tot zijn recht in een meer alpiene setting waar een meerlagige kledingdracht standaard is.

Tot slot zijn beide artikelen Bluesign®-approved. Bluesign® is een keurmerk dat staat voor duurzame textielproductie. Alle ecologisch en toxicologisch kritieke producten worden van bij de start van de productie geweerd om zo een ecologisch verantwoord product te garanderen dat ook de veiligheid van de consument garandeerd. Een mooie plus!

Tijl

 

Technische details

Krank pant

  • Materiaal: 95% nylon, 5% elastaan
  • Maten: S à XL
  • Kleur: Conquer blue
  • Aanbevolen verkoopprijs: 82,50 Euro

Splinter top

  • Materiaal: 96% nylon, 4% elastaan
  • Maten: S tot XXL
  • Kleuren: Nautical blue (foto), Goblin Blue
  • Aanbevolen verkoopprijs: 100 Euro

Info: www.thenorthface.com

De twee producten behoren bij de lente/zomer 2013 collectie. Ze worden dus niet meer verkocht vanaf 30 september 2013.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



artikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm