Materiaalgids
>
Artikels 

LedLenser HeadFire Revolution

Krachtige, compacte lichtbron bij vele activiteiten

11 juni 2007, 

LedLenser HeadFire Revolution

Vakanties in eenvoudige omstandigheden als goedkope bungalows en campings zijn ideale gelegenheden om hoofdlampen uit te testen. Tijdens de paasvakantie trok ik achtereenvolgens naar de camping van Buis-les-Baronnies voor een prachtige klimvakantie en een groezelig appartementje in Les Deux Alpes waar snowboarden op het programma stond. LedLenser voorzag me van hun HeadFire Revolution.

LedLenser HeadFire Revolution

De HeadFire Revolution is een hoofdlamp met slechts één LED maar deze doet dan wel volledig waarvoor hij gebouwd is. Een dimmende draaischakelaar op de batterijhouder zorgt voor een gemakkelijke regeling van de lichtsterkte die toelaat om tot 3km ver zichtbaar te zijn. De drie AAA-batterijen doen de verwachte prestaties zeker alle eer aan. Daarbij komt nog dat de band die rond uw hoofd spant een dikke centimeter breed is en daarmee zeker geen drukkend gevoel achterlaat. Je kan de lamp zonder problemen gedurende langere tijd ophouden. Enigste minpuntje van de lamp is de inclineerbaarheid. Je kan hem zoals gewoonlijk tot 85° laten kantelen maar het is even wennen aan de lamp en hoe je ze juist kan draaien. De eerste malen zul je zeker de aan/uitschakelaar induwen terwijl je verwoede pogingen doet om de juiste hoek te vinden.
In Les Deux Alpes hoopte ik de lamp bij koude nachttemperaturen te kunnen testen en ook daar slaagde ze probleemloos in. Misschien dat de opwarming van de aarde er ook wel voor wat tussenstak?

Als ultieme test trok ik er mee naar Meerdaelwoud. Een nachtelijke loopsessie zorgt voor een aparte sfeer en is best wel eens plezant. Dus sprong ik, op een zotte avond, in de auto om een tiental minuten later, de loopschoenen al aangebonden, op een parking aan het bos te parkeren. Gedurende veertig minuten bleef de lamp stabiel op mijn hoofd staan en irriteerde ze me niet te veel. Het is nooit aangenaam met een lamp op het hoofd te gaan lopen maar met dit model zal ik al sneller nog zo'n zotte avond beleven.

Al bij al kunnen we stellen dat het 10 jaar terug, in de garage van de tweelingbroers Opolka te Solingen, ontstane LedLenser met deze HeadFire een stevig product neerpoot op de markt van hoofdlampen. Ze steken dan ook zeer veel tijd in het ontwerpen van nieuwe producten en nog meer tijd in het perfectioneren ervan. Je kan de resultaten van hun werk sinds 2003 in de meeste buitensportwinkels vinden en naast de kwaliteitsvolle hoofdlampen kun je er ook zeer degelijke laserpointers van hetzelfde merk op de kop tikken. De V9 Laserpointer is er een kleine en krachtige die bijvoorbeeld klimtrainers en routebouwers toe laat om snel grepen aan te wijzen of aanwijsoefeningen vlot te laten verlopen zonder er te veel businessman uit te zien ;)

Technische fiche

+

Zeer krachtig en compact

Aanbevolen activiteiten

Klimmen, wandelen, dagelijkse activiteiten

Zichtbaarheidsafstand

Straal zichtbaar tot op 3 km (1,25 Watt LED)

Autonomie

van 50 tot 120 uur

Gewicht

116 gram

Aanbevolen verkoopprijs 

54,90 EUR

Info

www.ledlenser.eu

Tijl

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm