Materiaalgids
>
Artikels 

Nieuw voor deze zomer

Deel 1

25 juni 2002, 

Klimmateriaal voor zomer en winter, er zit heel wat verschil op. Enige maanden geleden presenteerden we je de voorjaarscollectie, nu komt de zomercollectie aan de beurt.

Wat komt er aan de beurt? de Nepal Light van La Sportiva, Zeal klimschoentjes van Rock Pillars en Victorinox leverde ons een Voyager.

La Sportiva lanceert de Nepal Light


Nepal LightEen lichtere variant van grote broer Nepal Top, zo zou je de Nepal Light het gemakkelijkst kunnen omschrijven. Verwar dit echter niet tot een denigrerend afgeslankt, want dat zou deze schoen onrecht aandoen.
De Nepal Light is volledig afgestemd op comfort in het hooggebergte wandelen. Het systeem EZ waardoor je er stijgijzers met snelbinding kan op bevestigen, werd bewust achterwege gelaten, ook al blijft dit een echte D-schoen met een originele Vibram zool.

Vooral de bovenbekleding van de schoen werd aangepast: lichter en soepeler. Een Dry-Lex membraan zorgt voor de waterdichtheid.

 • Beschikbaar in alle courante Europese maten
 • Kleur: naturel.
 • Gewicht: 1.700 g per paar
 • Aanbevolen verkoopprijs: 279,00 EUR

Meer info: www.lasportiva.com

De Voyager:  met Victorinox tikt de tijd rustig voort


De Zwitsers blijven ons verbazen met hun innoverende zakmessen... ze brengen nog nét geen model met GPS op de markt.
Eerder bracht Victorinox een zakmes op de markt met geïntegreerde hoogtemeter/thermometer, nu zorgen ze ervoor dat we met Zwitserse precisie op pad gaan met de Voyager.
Naast een horloge is er een wekker in het mes voorzien, evenals de klassieke multifunctionaliteit van het overbekende Camper-model.
Tenslotte zorgt een timer ervoor dat je een eitje gepast kan koken.

Voyager

 • Verkrijgbaar in 1 uitvoering. Modèle breveté.
 • ref. 1.3705.VT3: 20 foncties voor slechts 89 g.
 • Kleur: Zwart transparant
 • Aanbevolen verkoopprijs: 47,50 EUR

Meer info: www.victorinox.com

Zeal van Rock Pillars


ZealRock Pillars wint steeds meer marktaandeel onder de klimschoentjes. De laatste creatie van het Tsjechische merk, is de licht asymetrische Zeal, in ons land beschikbaar vanaf juli.

Het is een mooie schoen geworden, met een zeer fijn afgewerkte punt, die een perfecte voetplaatsing mogelijk maakt. Een versterkte rand bovenop de tenen zorgt ervoor dat de schoen zelfs op de kleinste greepjes netjes rond de voet blijft zitten.

 

 • Verkrijgbaar in alle courante Europese maten. 
 • Materiaal: Grijs leder
 • Aanbevolen verkoopprijs: 83,90 EUR


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,