Materiaalgids
>
Artikels 

Nieuwe spullen voor 2002

Deel 1

19 februari 2002, 

2002 ontsnapt niet aan de jaarlijkse invasie: steeds weer slagen de fabrikanten erin nieuwe snufjes te ontwikkelen en op de markt te brengen. Soms extravagant, vernuftig of eenvoudig klassiek, allen proberen ze ons te verleiden in een poging vast deel uit te maken van onze klimuitrusting.

Goed uitgerust zijn, is één zaak; het juiste materiaal vinden voor jouw buitensportactiviteit, is een ander paar mouwen. We maken een selectie van nieuwigheden die je dit seizoen mag verwachten in de winkel.

Taiga: avontuur ligt aan je voeten...

Taiga

De Taiga een totaal nieuwe trekkingschoen, ontwikkeld door La Sportiva, voor liefhebbers van avontuurlijke wandelingen. Het Gore-Tex laminaat garandeert complete waterdichtheid maar zorgt tevens voor een optimaal ademend vermogen van de schoen. Voeg hierbij een poly-urethaan antischok-zool en een naadloze tip en het avontuur ligt aan jouw voeten!
Deze 1250 gram (per paar) lichte trekkingschoen is verkrijgbaar in de kleuren asphalte en beige.

Aanbevolen verkoopprijs: 131 EUR
La Sportiva op het internet: www.lasportiva.com

Hoogtemeter en thermometer in een zakmes?

Victorinox hoogtemeter-thermometerEen combinatie van hoogtemeter en barometer kenden we reeds in horlogevorm (Suunto, Avocet...), maar het Zwitserse Victorinox doet nog beter: een uitgebreid zakmes waarin deze twee zijn ingebouwd.
De hoogtemeter heeft een bereik tot 6000 meter en de thermometer geeft temperaturen van -20°C tot +60°C weer. Door de recente cyber-look kan je een blik werpen op het inwendige van het mes, waarin 14 functies ingebouwd zijn, van broodnodig mes, over schaartje en zaag, tot en met de handige kurkentrekker.

Verkrijgbaar in 3 versies:

  • ref. 1.3704.AT: basismodel.
    Aanbevolen verkoopprijs: 74 EUR
  • ref. 1.3714.AT: basismodel + zaag.
    Aanbevolen verkoopprijs: 76 EUR
  • ref 1.8722: Kit Expedition hoogtemeter, model 1.3704.AT + zwart lederen etui + Maglite Solitaire.
    Aanbevolen verkoopprijs: 98 EUR

Victorinox op het internet: www.victorinox.com

Hirundo: extreem klimplezier

HirundoPetzl is een trendsetter: vorig jaar kwam een nieuwe reeks comfortabele klimgordels op de markt, maar een licht wedstrijd/sportklimmodel ontbrak nog in het gamma. Deze leegt is nu opgevuld door de lancering van de Hirundo.

De beenlussen zijn niet verstelbaar, maar toch voldoende comfortabel en beweeglijk. Een verbetering tegenover eerdere modellen (Corax, Aquila, ...) is de verstevigde aanbindlus, wat de levensduur van de gordel aanzienlijk moet verlengen. Wat we ook reeds kenden, is de Double Back Fast, waardoor het aangespen van de gordel sneller en handiger en vooral veiliger verloopt, en (slechts) 2 speed materiaallussen.

Gewicht: 320 g in maat S
Aanbevolen verkoopprijs: 74,67 EUR
Petzl op het internet: www.petzl.com

Heruitvinding van het setje

WirelockWie herinnert zich niet de Mamba, het revolutionaire setje van DMM, waabij de sling in de musketon geïntegreerd was. Vandaag verschijnt deze Engelse fabrikant met de Wirelock op het toneel: de draadsluiting kennen we van o.a. Kong, Camp en Black Diamond, maar DMM verbetert het systeem: de draadsluiting heeft aan het uiteinde een verbreding, waardoor bij een schokbelasting de snapper (bijna) onmogelijk kan opengaan. Verhoogde veiligheid is dan ook een sterke troef van de Wirelock, naast het lichtere gewicht.
Door de specifieke vorm van de musketon en een grote snapper-opening moet ook het inpikken een pak vlotter verlopen.

Gewicht: 41 g (enkel musketon)
Opening van de snapper: 23,5 mm
Aanbevolen verkoopprijs: 12,95 EUR
DMM op het internet: www.dmmclimbing.com

Het vervolg?

Volgende week komen we eraan met het tweede deel. Dan verneem je wat Elios, Quark Ergo, Squall 3D en Barryvox in jouw klimleven kunnen betekenen.

Hubert


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,