Materiaalgids
>
Artikels 

Primus Primelite DP

Te licht bevonden...

3 april 2007, 

Primus Primelite DP (Daily Plus)

Vlak voor mijn vertrek naar Tonsai kreeg ik nog een Primus PrimeLite DP hoofdlamp in mijn handen gestoken. Twee maand en een half zouden ruimschoots voldoende moeten zijn om dit product, dat veelbelovend was, een doorgedreven test te laten ondergaan.

Op het eerste zicht is de PrimeLite DP immers een eenvoudig en proper afgewerkte, compacte, lichtgewicht (50gr. excl. 3 AAA-batterijen) hoofdlamp zonder al te veel poespas. Toen ik in Bangkok landde en mijn rugzak recupereerde van de bagageband leek alles nog in orde. Maar toen, een uurtje of twee later, de nacht begon te vallen, bleek mijn rugzak ineens licht te geven. De twee knoppen, die op het eerste zicht een geniale uiting van eenvoud lijken, bleken te gevoelig te zijn en te ver uit de behuizing uit te steken.
Vinz in actieEen beetje extra druk van andere stukken in mijn bagage was reeds voldoende om de lamp te doen oplichten. En het bleef niet bij die ene keer. Ook ter plaatse, rondtrekkend met enkel een dagrugzak vol klimgerief, gebeurde het meermaals dat de Primelite zijn eigen gangetje ging.

Al een geluk dat Primus het verwisselen van de batterijen heel eenvoudig maakte. Van andere hoofdlampen van dit formaat herinner ik me dat het vaak een stevig gevecht met een veel te stijf en te klein drukknopje is om de behuizing te openen en de batterijen te vervangen. Hier echter gaat dat allemaal redelijk vlot. De batterijen mogen dan al snel, door nutteloos te schijnen, aan vervanging toe zijn, het kost je toch niet te veel moeite. Hoe tevreden Moeder Aarde zal zijn met het hoge energieverbruik is een andere vraag?
Verder valt er nog te melden dat de Primelite over een niet te smalle, niet snijdende, makkelijk verstelbare elastische band beschikt en in verticale as zes verschillende posities heeft waartussen je zonder veel moeite kan schipperen. Een rood spaar-LED-je heeft voor het nachtzicht en voor wanneer de batterijen het laten afweten ? lees zeer vaak ? is ook voorzien. Naast het rode lichtje kan je nog kiezen tussen vier verschillende lichtsterktes met de vier gewone LED?s. Die verschillende lichtsterktes en de beweegbare kop zorgen ervoor dat de lamp perfect gebruikt kan worden voor een zeer grote verscheidenheid aan activiteiten. Of je nu een boek wil lezen voor het slapengaan, een nachtelijke tocht door het oerwoud naar de bars in Railay wilt maken of een nightclimb op het programma hebt staan, de Primelite DP zorgt steeds voor een geschikte lichtkwaliteit.

Primelite DP

Technische fiche

+

Compact, kop beweegbaar in verschillende hoeken

Aanbevolen gebruik

Dagelijkse activiteiten

Verlichtingsafstand

1-RED: 5 meter (225 uren)
4-WHITE: 15 meter (85 uren)

Gewicht

50 gram

Aanbevolen verkoopprijs

34,95 EUR

Info

www.primus.se

Tijl

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm