Materiaalgids
>
Artikels 
The North Face Apex Elixir

The North Face Apex Elixir

28 juni 2009, 

Ongetwijfeld staat The North Face voor kwaliteitsvolle, duurzame en esthetisch verantwoorde kledij. De dag dat ik het lichtgewicht vestje Apex Elixir ontving, vond ik het zonde het meteen aan stevige tests te onderwerpen...

Ik heb het op verschillende weekdagen over een periode van iets meer dan een maand op ons hindernissenparcours hoog in de bomen uitgeprobeerd, met en zonder klimmateriaal aan. De weersomstandigheden varieerden van zonnig en warm over koud en vochtig tot zelfs regen met bakken, zoals het het echte Belgische hondenweer betaamt.
Enkel bij echt warm weer - maar wie doet dan ook een jasje aan - liet ik de jas in mijn rugzak zitten. In alle andere weersomstandigheden deed het jasje het uitstekend!
 Bij koude temperaturen (rond 8 à 10°C) gaf het boven een t-shirt net voldoende bescherming voor een korte periode, enerzijds door zijn winddichtheid, anderzijds door de softshell eigenschappen. Ook boven in het ‘kraaiennest’ waar de wind vrij spel heeft, bleef het voldoende bescherming bieden. Toch blijft het raadzaam om wanneer je langer in de koude zit er nog een extra fleece-truitje onder te dragen.

Op een regendag - lees water met bakken uit de hemel - gaf de Apex Elixir voldoende bescherming om niet nat te worden. Meer nog, de waterafstotende laag zorgt ervoor dat je alle druppels van de vest ziet afglijden. Nat worden zit er dus niet in.

Tijdens één van de activiteiten stond ik aan het remtouw van de ‘tarzan’. Een vuil en modderig touw glijdt elke keer door je handen en werpt onophoudelijk modder op. Na enkele uren zaten er dan ook best wat modderspatten op het vestje, en toen er nog een extra regenbui bijkwam, was de Apex Elixir niet meer bepaald ‘netjes’ te noemen. Maar na het opdrogen vond ik weinig tot geen vuile plekken terug waar eerst de modderspatten zaten. Vermoedelijk werkt het nog vuilafstotend ook!
Na enkele wasbeurten - alleen maar om eens te proberen - behield de vest haar vorm en bleef waterafstotend!

Ook het ademend vermogen is lovenswaardig. Bij variërende temperaturen blijft het een constante temperatuur geven, niet te warm, niet te koud, ideaal dus. Deze test was dus geslaagd.

Op een andere dag had ik de Apex Elixir in mijn rugzak op een bolletje gepropt en kwam het er volledig gekreukt uit. Na een half uurtje dragen gingen de plooien er echter vanzelf uit.
Het materiaal is zo elastisch dat het in alle richtingen recht. Zelfs tijdens de klimdagen hinderde het niet bij het dragen van een rugzak, de stof rekt in alle richtingen. Op het eerste gezicht lijkt de stof dan ook bijzonder slijtvast te zijn. Nergens waren er schuurplekken te bemerken, en hoog in de bomen en in en onder alle touw- en hindernissenparcours ziet kledij enorm af.

Is er dan nu echt niets aan af te keuren?

Neen, niet echt. Het is een zeer modieus jasje dat zowel voor sportactiviteiten waaronder lopen, recreatief fietsen, etc.kan aangetrokken worden, als op een sportieve weekoutfit. Het is kreukvrij, waterafstotend en goed ademend.
Dit lichtgewicht jasje zal zeker niet in mijn kast belanden!
 Moet ik achter een minpunt zoeken? Dan is het een persoonlijk iets: het enige dat ik graag heb is een borstzakje en dit is niet aanwezig, maar dan zijn we aan het vitten. Beide jaszakken zijn ruim genoeg maar wel mooi verwerkt.
 Kortom, de prijs van om en bij de 130 euro maakt deze aankoop zeker waard!

Rudi

 

Technische specificaties

Bestaat in damesmodel
Materiaal: 73% nylon, 17% polyester, 10% elastane
Gewicht: 411 gram
Kleuren: Pumice Grey (foto) - Denim Blue - Molten Red - Black
Maat: van S tot XXL
Aanbevolen verkoopprijs: 130 Euro
Info: www.thenorthface.com


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,