Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Anak Verhoeven en Loïc Timmermans beloond door hun federatie

Anak Verhoeven en Loïc Timmermans beloond door hun federatie

10 december 2012

Gedurende lange tijd bevond het competitieklimmen zich in een ondergeschikte rol in de federaties, echter de laatste 10 jaar hebben hier grote veranderingen plaatsgevonden. Deze veranderingen werden door Muriel Sarkany in gang geschoten en met de komst van een nieuwe generatie talentvolle competitieklimmers zet deze zich verder.
Afgelopen vrijdag werden twee van deze talenten door de federaties erkend voor hun behaalde prestaties, Anak Verhoeven en Loïc Timmermans. Beiden hebben op internationaal vlak een prachtseizoen neergezet en ontvingen hiervoor een onderscheiding van verdienste uit de handen van de vertegenwoordigers van de drie nationale federaties, Jean-Louis Vigneul (CMBEL), Olez Kazimirowski (CAB) en Jan Verhoeven (KBF).
Als winnares van de Europese jeugdbeker en tweede tijdens het Wereldkampioenschap voor de Jeugd neemt Anak de tijd om haar persoonlijk mooiste moment van het seizoen te kiezen.
"Het is zonder twijfel het WK in Singapore, waar ik de halve finale kon toppen terwijl ik als laatste startte. Een mooi moment." Ze vermeldt ook haar meerdere podiumplaatsen omwille van de tijdsregel in geval van een ex-aequo. Haar mening is scherp; "Ik denk niet dat dit een goed idee was in het algemeen, ik kruis mijn vingers dat men van deze regel afstapt volgend seizoen."
Loic heeft het moeilijker om één sleutelmoment te moeten kiezen uit zijn seizoen. 'Mijn seizoen was beter dan het vorige. Als ik één moment moet kiezen, zou ik het eerder het seizoenseinde kiezen. Het is in oktober en november dat ik zowel de Europese beker als het Europees kampioenschap bij de jongeren wist te winnen ."
Ondanks de vele overwinningen weten Anak en Loïc dat de weg naar de top nog lang is. "Ik moet nog harder gaan trainen om vooruitgang te kunnen boeken, weet de eerste ons te vertellen."
Loïc: "Ik zal me concentreren op het Europese en Wereldkampioenschap. Hierdoor ben ik gemotiveerd om aan mijn zwak punt te werken: pure kracht. Dat zal nodig zijn want het is net dat wat me ontbreekt om door te breken bij de senioren."

Samen met hen wordt door de 3 federaties ook het gehele jeugdteam geprezen voor hun bemoedigende resultaten in 2012.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,