Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Cap48 op de Mont Blanc

Cap48 op de Mont Blanc

12 oktober 2013

Ieder jaar komt de liefdadigheidsinstelling Cap48 met mooie acties op de proppen. We onthullen alvast het initiatief dat de journalist David Bertrand in juni uitvoerde. Hij bedacht toen een grote uitdaging in het voordeel van Cap48: een team van andersvaliden en bekende personen van de RTBF op de top van de Mont Blanc brengen. Niemand had ervaring in de bergen en dus hebben de deelnemers zichzelf echt moeten overtreffen. De groep mag er door het slechte weer dan wel niet in geslaagd zijn om de top van Europa te bereiken, toch was het een ongelofelijk en gezamenlijk avontuur waarvoor iedereen een enorme wilskracht liet zien.

Het verhaal van deze week is online beschikbaar in de vorm van een documentaire van 52 minuten met als titel Cap 4810 Altitude Mont-Blanc. Dit project werd ondersteund door de Chloé Graftiaux Passion Together Beurs.

De video Cap 4810 Altitude Mont-Blanc op de site van de RTBF

 
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,