Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
De Samson-vallei in gevaar

De Samson-vallei in gevaar

17 april 2008

Op 20 april organiseren de buurtbewoners en het comité 'nonamaleplume' twee wandelingen (5 en 10 km) vanaf de parking van de Grotten van Goyet. Met die wandeling willen ze de politici en de media sensibiliseren en oproepen om de vallei van de Samson in ere te houden. Privé-investeerders wensen heel de benedenvallei van de Samson om te bouwen tot een gigantische steengroeve. Die zou komen vanaf de Maas tot dicht in de buurt van de grotten. Daardoor komen niet alleen alle huizen in de ontginningszone te liggen, maar zijn ook de klimmassieven van Mozet en Goyet bedreigd en komt ook een natura 2000-gebied in het gedrang.

Voor meer info, en/of om de petitie te ondertekenen, kijk op de site www.nonamaleplume.be.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,