Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Het Wolfgang Climbing Team zet zijn schouders onder onze planeet

Het Wolfgang Climbing Team zet zijn schouders onder onze planeet

Als je niet klimt dan zou je bij deze titel zo een comic verwachten. De vzw Wolfgang Climbing Team die tot doel heeft het klimmen te promoten en professionele klimmers te ondersteunen steunt sinds 1 januari 1% for the Planet. De naam klinkt u misschien onbekend in de oren, de leden zullen dat minder zijn: onder hen Stéphane Hanssens, Nicolas Favresse en consoorten. In hun daden toonden ze ons al vaak het goede voorbeeld in hun expedities volgens een onkreukbare ethiek in hun klimwijze evenals door hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Ze beslisten om één procent van hun omzet per jaar te schenken aan 1% for the Planet.
Stéphane Hanssens, voorzitter van de vzw: "De keuze om deel uit te maken van deze organisatie lijkt dermate logisch dat we geen seconde twijfelden en ons bekloegen dat we er niet eerder aan gedacht hadden... Omdat we ons veel zorgen maken over het milieu en de bescherming van onze planeet. We doen ons uiterste best om ons afval maximaal te beperken."
Stéphane erkent dat de verbintenis duidt op de wil om de visie van de organisatie te verspreiden. Zonder idealistisch te zijn, een retour naar dergelijke initiatieven geeft de waarden waar ze voor staan meer kracht. Dat is de wil van het Wolgang Climbing Team en van het geheel van leden van 1% for the Planet.

Het persbericht van 1% for the Planet
Meer info op
www.onepercentfortheplanet.org
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm