Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Inspiratie en determinatie door Urko Carmona

Inspiratie en determinatie door Urko Carmona

27 oktober 2013

"Op twee benen is klimmen niet echt moeilijk. Maar met slechts één been, is het al wat avontuurlijker." Deze situatie is dagelijkse kost voor de Spanjaard Urko Carmona, sinds hij op 16-jarige leeftijd een been verloor in een verkeersongeval. Hij is er echter alleen maar meer gedreven door geworden, en klimt met een enorme vastberadenheid en kracht. "Het leven is een pak avontuurlijker, omdat elke actie die je wil ondernemen lastiger geworden is. " zegt hij.
Klaas Willems maakte in Rodellar kennis met Urko, en hun ontmoeting mondde uit in een mini-filmpje, waarin je Urko een flash-poging ziet doen in 'La Der des Ders', een overhangende 8a in sector Piscineta. A day in Piscineta is een inspirerende reportage die we jullie graag laten ontdekken.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,