Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Invloed van de opwarming van de aarde op de bergsport

Invloed van de opwarming van de aarde op de bergsport

15 september 2010

Niemand kan het nog ontkennen. De opwarming van de aarde heeft zichtbare effecten in het terrein dat onze speeltuin vormt. De natuur reageert op onverwachte wijze op de verwaarlozing ervan en dit heeft dramatische gevolgen voor de beoefenaars van de bergsport.
Na aan bod gekomen te zijn in De Morgen en Het laatste Nieuws naar aanleiding van het ongeluk van Chloé Graftiaux enkele weken geleden werd dit onderwerp nu ook verder uitgespit door Eén tijdens een reportage van Koppen op 9 september.

De leden van Mount Coach, die de afgelopen 12 maanden 4 van hun vrienden verloren in de bergen komen aan het woorden evenals Michael Staudinger, een Oostenrijks klimatoloog werkzaam in het oudste observatorium in de Alpen. Hun bevindingen zijn gelijklopend: een stijging van de risico's inherent aan het beoefenen van het alpinisme door de opwarming van de aarde.

De reportage op de site van Koppen (9 min)
De site van Mount Coach
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


15/09/2010
De correcte link naar de mountcoach website is:
www.mountcoach.net

of

www.mountcoach.com

15/09/2010
Net aangepast.

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,