Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Isabelle Dorsimond et Nicolas Favresse in cordée op het Sheraton

Isabelle Dorsimond et Nicolas Favresse in cordée op het Sheraton

Het beklimmen van gebouwen is geen alleenrecht van Spiderman Alain Robert. Gisteren beklom het klimduo Isabelle Dorsimond en Nicolas Favresse het Sheraton Hotel te Brussel. Onder een dreigende hemel maar in het gezelschap van verschillende journalisten slaagde het duo in de uitdaging. De beklimming vormde geen al te grote uitdaging voor het ervaren tweetal. Beiden waren dan ook niet aan hun eerste proefstuk toe. Nicolas beklom 7 jaar geleden reeds de Madou-toren, voor Isabel betrof het een echte terugkeer naar de bakermat. 25 jaar geleden deed ze, in het kader van de opening van klimzaal Terres-Neuves, de eerstbeklimming van het hotel. Aan de microfoon van TV Brussel vertelde ze: Het is vijfentwintig jaar dat er klimzalen bestaan in België. We vierden dat met de beklimming van dit gebouw en om de aandacht te vestigen op het feit dat we , als Belgen, toch maar mooi pioniers zijn wat betreft klimzalen.

Reportage van de beklimming op TV Brussel
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm