Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Muriel Sarkany in het Directiecomité van het IFSC

Muriel Sarkany in het Directiecomité van het IFSC

1 maart 2012

Muriel Sarkany klimt niet alleen zeer goed, sinds enkele jaren is ze ook officieel afgevraadigde van de atleten in het hoogste beslissingsorgaan van de IFSC (International Federation of Sport Climbing). Eind vorige week nam ze in Amsterdam deel aan het Directiecomité en de Plenaire Vergadering die als doel hebben om de weg vrij te maken voor het sportklimmen op de Olympische Spelen van 2020. Om dit te bereiken is het noodzakelijk dat iedereen zich verenigt achter The 2020 Dream. Het IFSC en de aangesloten federaties moeten namelijk voor het Internationaal Olympisch Comité kunnen aantonen dat ze het 100 percent met elkaar eens zijn. Marco Scolaris, president van de organisatie, maakte van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vestigen op de noodzaak om in één zelfde richting te handelen en te werken aan een goede communicatie tijdens grote sportevenementen.

In dit verband werd ook een andere belangrijke beslissing genomen, namelijk het splitsen van de wereldkampioenschappen van 2014. Dat jaar zal Spanje de wedstrijden organiseren voor Lead, Speed en Paralympic. Het kampioenschap Boulder zal plaatsvinden in München. Eigenlijk zijn er te weinig kandidaten om deze vier wedstrijden tegelijkertijd te organiseren. Men verwacht dat er twee miljoen euro nodig zou zijn voor een dergelijke organisatie.

De site van de International Federation of Sport Climbing
De site van Muriel Sarkany
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,