Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Nieuwe site Alpi-Secours België

Nieuwe site Alpi-Secours België

11 januari 2012

In België is het uitvoeren van  bergreddingen niet zo heel erg bekend, maar dat heeft voornamelijk te maken met de beperkte hoogte van onze rotsen. Spectaculaire reddingen met de helikopter op de top van een berg gaan we niet al te snel tegengekomen. Dit wil evenwel niet zeggen dat een reddingsactie op de rotsen waarbij een klimmer in een lastig - verticaal - parket kwam te zitten, levens kan redden. Er worden jaarlijks een aantal opleidingen en opfrissingscursussen georganiseerd. Als je een klimmer bent, een brandweerman, een agent bij de politie, en je begeeft je soms in de verticale wereld, ga dan zeker eens kijken op de nieuwe site van Alpi-Secours. Al de andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook meer dan welkom.

De site van Alpi-Secours
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,