Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Opleiding IFSC routebouwer met Jérôme De Boeck

Opleiding IFSC routebouwer met Jérôme De Boeck

Een goede wedstrijd bestaat steeds uit vier noodzakelijke bestandsdelen: klimmers, publiek, scheidsrechters en routebouwers. De verantwoordelijkheid van deze laatste groep is omgekeerd evenredig met hun zichtbaarheid tijdens de meeste wedstrijden: gigantisch. Net omwille van deze reden worden er officiële opleidingen georganiseerd. En dit gaat verder dan wat grepen vijzen; het samenstellen van een team, het omgaan met eventuele incidenten, het verdelen van verantwoordelijkheden, etc.

Van 20 tot 26 november vond in Fontainebleau een opleiding voor routebouwers van het IFSC plaats onder leiding van de Fransman Jacky Godoffe. Jérôme De Boeck was erbij, maar niet op de opleiding te volgen, maar om de opleiding te geven. Zijn rijke ervaring moet zeker een pluspunt gevormd hebben voor de aanwezige 'leerlingen'.
Jérôme komt zelf ook aanzetten met een reeks opleidingen voor beginnende routebouwers in 2012.  Hij is er stellig van overtuigd dat het verbeteren van de routebouw bij de Belgische wedstrijden er voor zal zorgen dat de Belgische wedstrijdklimmers zich beter kunnen voorbereiden op het internationale wedstrijdcircuit. Het openen van specifieke routes zal de klimmers toelaten zich specifiek voor te bereiden op grotere internationale events. 

Meer op de blog van Jérôme De Boeck
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm