Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Sport en Tabak, een gespreksonderwerp!

Sport en Tabak, een gespreksonderwerp!

5 maart 2009

Het Fonds voor Respiratoire Aandoeningen (gesteund door de FOD Sociale Zekerheid en de Franse gemeenschap) lanceert deze dagen een sensibilisatiecampagne met betrekking tot het gebruik van tabak door sporters. En wat mag de link met klimmen wezen? Het peterschap van de actie werd opgenomen door het CAB-RCT team van de Baffin-expeditie.
Terwijl Nicolas Favresse en Sean Villanueva nog in Patagonië zijn, bereiden Stéphane Hanssens en Olivier Favresse zich voor op deze reis naar het Grote Noorden van Canada in juli.

Roken komt ons zelfs niet in gedachten op vermits het uitoefenen van onze sport op hoog niveau ons zonder twijfel reeds voldoende endorfines bezorgt, verklaarde Olivier aan Le Soir, 20 februari. Hangend aan de rots met 800 meter lucht onder u, is dat het minste wat je kan zeggen...

Het doel van de actie is om rokende sporters ertoe te brengen te stoppen met roken of toch zeker over hun gebruik en verbruik na te denken.

De site van het 'Fonds des Affections Respiratoires'
De site van het CAB-RCT: www.xpedition.be
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,