Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Verander je gewoonten, help het klimaat

Verander je gewoonten, help het klimaat

In een periode van tien jaar is het niveau van het ijs hier op aarde niet minder dan 15 meter gedaald. De relais die zich in het begin van de jaren '90 bij de start van een route bevonden, blinken nu 15 meter boven de begane grond. Deze ietwat verontrustende anekdote die de heren van het CAB-RCT van hun reis naar Baffin Island mee naar huis brachten, stemt tot nadenken over de impact van de klimaatveranderingen op onze activiteiten als klimmer, en als mens.

Vanaf vandaag zullen 192 landen zich 11 dagen lang over de klimaatveranderingproblematiek buigen op de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Kopenhagen. Hoewel er eventuele politieke stappen ondernomen zullen worden als een resultaat van deze top, mag dat niet betekenen dat eenieder van ons rustig mag zitten afwachten tot de heren politiekers met een heiligmakend oplossing komen aandraven. Vergeet niet dat iedereen zijn steentje kan bijdragen door zijn dagelijkse gewoonten lichtjes aan te passen. Want, geef nu toe, een eerste relais op 15 meter is toch ook niet zoals het hoort.

De officiële website van de Klimaatconferentie in Kopenhagen
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


7/12/2009

Ik zit al langer met het klimaat in mijn hoofd en hoop dat deze COP15 eindelijk tot de politiek-gesteunde ecologische gevolgen leidt waar ik op wacht.

Zelf zou ik natuurlijk ook willen mijn steentje bijdragen, maar behalve het openbaar vervoer gebruiken, geen vuilnis achter laten in klimmassieven en mijn chauffage niet aanzetten tot echt in putje winter zou ik eigenlijk niet echt weten wat ik kan doen. Ik ben dus meer van de 'Ik kan het in mijn eentje niet veranderen'-mentaliteit, hoewel ik toch zuinig met mijn energie omspring. Maar het moet juist op politieke schaal veranderen, en hopelijk is die verandering of aanzet tot verandering daar nu!

P.S. Koop één van die nieuwe touwen van Beal! Per verkocht touw planten ze een boom die jij een naam mag geven in een natuurgebied op Madagascar.


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm