Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Vertical Event in Entre Ciel et Terre was succesnummer

Vertical Event in Entre Ciel et Terre was succesnummer

22 maart 2013

Het was een ware vloedgolf die vorige zaterdag over klimzaal Entre Ciel et Terre spoelde. Na zes jaar wachten, kende het Vertical Event zijn grote terugkeer in Louvain-la-Neuve. De resultaten waren dan ook naar verwachting van de fans: enorm. Er zijn maar weinig gelijkaardige evenementen zoals deze in België.
’s Avonds zijn zo’n honderd klimmers samengekomen om het tegen elkaar op te nemen in allerlei ‘spelletjes’ in verband met de klimsport. De deelnemers waagden zich op verticaal terrein zoals nog nooit eerder, met als hoogtepunten een pendule, het beklimmen van boomstammen, klimmen met piolets, slacklinen en stellingbouwen.
Alles was naar verwachting van de 108 aanwezige spelers. De sfeer was er en iedereen heeft alles gegeven om zo goed mogelijk te scoren op de zestien proeven van het event. Het werd een mix van behendigheid, kracht, reflectie, geheugentraining, humor en uithouding. Het geheel was helemaal af met de vermommingen van de klimmers die ons het thema van de avond nog lang zullen doen herinneren: Asterix en Obelix.
Tijdens een interview met de televisiezender Tvcom wist een deelnemer de filosofie van het Vertical Event perfect samen te vatten: “Het Vertical Event is een echt klimfeest. Het is een leerschool. De gelegenheid die de klimmers krijgen om het tegen elkaar op te nemen, dat is erg vriendschappelijk. Het doel is om gewoon deel te nemen, en als je wint, dan neem je dat er graag bij.” Een voorbeeld dus om te volgen.

Foto’s op de site van klimzaal Entre Ciel et Terre
Televisiereportage door TVcom

Foto: Philippe Rabeux
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,