Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Vertical Sailing, genomineerd voor de Piolets d'or

Vertical Sailing, genomineerd voor de Piolets d'or

De jury van de Piolets d'Or 2011 heeft gewikt en gewogen. Onder de 53 beklimmingen die 2010 kleur hebben gegeven werden er 6 geselecteerd. Min of meer verbazend is de nominatie van de CAB-RCT expeditie naar Groenland, Vertical Sailing.
De zes geselecteerde beklimmingen dit jaar zijn elk op zich beklimmingen waarvan de jury fier geweest zou zijn moesten ze er zelf deel van hebben uitgemaakt verklaarde Greg Child, President van de Jury, op UK Climbing.
De ceremonie voor de 19e Piolets d'Or vindt plaats in Chamonix van 13 tot 16 april 2011.

Noteer ook dat Sean Villanueva, Olivier en Nicolas Favresse reeds enkele prijzen in de wacht sleepten voor hun expedities waaronder de niet minder bekende Golden Piton in 2010, het noord Amerikaans equivalent van de Piolets d'Or. Ze zijn hiermee dus niet aan hun proefstuk toe.

Bron: UK Climbing
De site van de Piolets d'Or
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm