Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

7-10-2008

Nederland - Belgiƫ : 1 - 0

Na tien jaar afwezigheid werd afgelopen weekend voor het eerst weer een Masters België - Nederland georganiseerd in de Klimmuur te Amsterdam. De overwinning in deze wedstrijd volgens een best wel origineel concept ging naar de oranje armada. De 4 vertegenwoordigers van elk land moesten zich meten in 3 verschillende proeven: lead, boulder en speed.

Daar waar Chloé Graftiaux haar veelzijdigheid kon bewijzen (enkel verslagen bij speed door Vera Zijlstra), moesten de heren toch de overmacht van de Nederlanders in boulder en snelheid ondergaan.

Toch spijtig van die twee kleine bemerkingen in de kantlijn die de uitslag toch in een iets ander daglicht plaatsen. In lead vielen zowel Roman Van der Werf, Stéphane Hanssens als Jérôme De Boeck bij het inpikken van een zeer moeilijk setje. Zij konden zich niet verder onderscheiden in een superfinale ondanks het feit dat deze formule wel bij het boulderen toegepast werd.
Daarnaast moesten de klimmers zich met elkaar meten elk in slechts één van beide speedroutes terwijl deze toch van een verschillende moeilijkheidsgraad waren. Een aparte interpretatie van het speedklimmen...

De volledige resultaten van de Masters