Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

13-7-2009

Muriel Sarkany uitgesloten voor de finale in Chamonix

Het heeft niet veel gescheeld, maar door een luttele tien minuten vertraging werd aan Muriel Sarkany de toegang tot de isolatiezone van de finale van de Wereldbeker in Chamonix ontzegd.

Muriel verklaarde ons: Ik had tot op het einde van de halve finale geassisteerd. Twee klimsters lukten erin de route te toppen, waardoor ik op een negende plaats strandde blijkens het publiek scherm. Het heeft dan nog tot vijf uur (sluiting isolatie) geduurd vooraleer ik op de hoogte werd gebracht van het feit dat ik wel degelijk gekwalificeerd was. Eén van de klimsters (Kim Ja-in) werd teruggefloten door de jury door een technische fout. Ik was geselecteerd...

Alles leek dus bijzonder goed mee te vallen. Maar, hoewel ze door een official van de IFSC om vijf uur opgebeld werd, werd haar alsnog de toegang tot de isolatie door de Jury President ontzegt, na aftoesting met een andere IFSC official.

De finale bij de vrouwen werd enkel met 7 klimsters gehouden en werd gewonnen door de Oostenrijkse Johanna Ernst. Bij de mannen ging de Spanjaard Patxi Usobiaga met de eer lopen.