Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

29-3-2010

Petzl Lead ontaardt in titanenstrijd

De strijd voor de titel van Belgisch Kampioen 2010 bleek onbeslist tot net op het einde van de Petzl Lead afgelopen zaterdag. Voor een zaal Entre Ciel et Terre die tot aan de nok gevuld zat namen 24 klimmers deel aan de finales van het Kampioenschap. Het grote aantal finalisten was te wijten aan het behoorlijk toegankelijke instapniveau van de kwalificatieronden waar niet minder dan 15 mannelijke deelnemers een ticket voor de finaleronde wisten te bemachtigen.

Op het einde van een lange, spannende avond die de toeschouwers keer op keer in spanning liet, lukte Olivier Mignon erin om het verschil te maken door zijn boulderkracht te laten gelden. Na een bijzonder moeilijke passage in de finaleroute lukte hij erin net één greep meer dan zijn tegenstanders te grijpen, en belandde zo op de hoogste podiumplaats.
Bij de vrouwen bleek een mooie finale beslecht te moeten worden tussen Mathilde Brumagne en Muriel Sarkany. In een superfinale echter, vielen ze beiden bij exact dezelfde greep. Dit jaar zullen dus twee straffe madammen de Belgische titel moeten delen.

Samen met de Vertik Trip waar niet minder dan 80 klimlustigen voor kwamen opdagen en waar boy wonder Nicolas Mathieu met de overwinning aan de haal ging, werd het een fantastisch geslaagd evenement voor alle aanwezigen. Een lichtend voorbeeld voor competities in de toekomst, zo lijkt.

Resultaten en fotos