Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

5-7-2010

Tweede overwinning voor Chloé Graftiaux in Sheffield

Hoewel de competities elkaar in snel tempo opvolgen, lijken ze helemaal niet op elkaar. Na de grote teleurstelling in in Eindhoven ging Chloé Graftiaux herbronnen in de bergen. En het heeft haar goed gedaan. Afgelopen zondag sleepte ze de overwinning op de manche van de Wereldbeker Blok in Sheffield in de wacht. en lukt er tegelijk in om zich terug helemaal bovenaan het voorlopige algemenen klassement te plaatsen. De eindstrijd zal in Munchen over vier weken geleverd worden.

Chloé verduidelijkt: "Ik ben uiteraard bijzonder tevreden, zeker na de makke prestatie van vorige week. Ik moest mijn gedachten verzetten in de bergen en ik trok naar de Aiguille du Moine om daar 2400 hoogtemeters te overbruggen. Dat heeft goed gedaan ... "

In de kwalificaties probeerden nog 2 andere Belgen de noodzakelijke 3 op 5 boulders om naar de halve finale te mogen gaan, af te werken. Muriel Sarkany en Magali Hayen werden de das omgedaan door een vijfde boulder die het verschil tussen de deelnemers moest maken. Een hele verre pas maakte dat de dames de boulder niet wisten afwerken, toch een inschattingsfout van de bouwers. Ze eindigden op een respectievelijke 25ste en 27ste plaats.

World Cup Bouldering at Cliffhanger 2010 from UKClimbing.com TV on Vimeo.

Bij de mannen won de Tsjech Adam Ondra overtuigend door de vier boulders van de finale af te werken. Tegelijkertijd viel ook de teleurstellende prestatie van de Oostenrijker Kilian Fischhuber, de tijdelijke leider in het klassement, die op een 10de plaats eindigde.

Finaleresultaten van de Wereldbeker manche Boulder in Sheffield