Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

18-7-2010

De Belgen op het World Championship Pre-event in Arco

Eén jaar voor het Wereldkampioenschap aan het Gardameer, heeft de Rockmaster van Arco la crème van de internationale athleten verzameld voor een grandioos World Championship Pre-event. Enkele Belgen konden de lokroep van deze klimmarathon niet weerstaan.

In moeilijkheid vinden we Muriel Sarkany terug die op 1 beweging van de finale strand (11de). Hierdoor veegt ze haar prestatie in Chamonix weg. Vervolledigen het Belgisch front : Chloé Graftiaux (21ste) en Magali Hayen (32ste). De Koreaanse Ja-In Kim en de Spanjaard Ramon Julian Puigblanque zijn de overtuigende winnaars.

Beetje anekdotisch voor de Belgische aanwezigheid in het snelheidsklimmen waar de 3 deelnemers ereplaatsen haalden : Chloé Graftiaux (20ste), Magali Hayen (21ste) en Salah Boulbahaiem (26ste).

De Belgische hoop werd hoog gedragen in het boulderen waar Chloé Graftaux een nieuwe finale aan haar palmares mag toevoegen. Ze eindigt 5de. De overwinning is voor de Oostenrijkse Anna Stöhr en voor de Zwitser Cédric Lachat bij de mannen.

In het gecombineerd klassement, is het goud voor Chloé wat één van haar objectieven was voor Arco. Een mooi verjaardagsgeschenk want ze is 23 geworden vandaag!

Resultaten per categorie en fotos