Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

28-8-2011

Loïc Timmermans haalt brons op Wereldkampioenschap Jeugd

De International Federation for Competition Climbing is fier op haar Wereldkampioenschap voor de Jeugd. Niettegenstaande het feit dat de federatie stevig op weg is naar Olympische erkenning, is deze competitie een duwtje in de rug voor de eigenlijke beslissing in 2013. Het succes van de competitie deze week was dit ook zichtbaar in cijfers. Niet minder dan 591 klimmers trokken naar het Oostenrijkse Imst voor de 2011-editie van het kampioenschap. Dankzij vertegenwoordiging uit Zuid Afrika, mocht de organisatie voor de eerste keer optekenen dat er klimmers uit vijftig verschillende landen en de vijf continenten present tekenden.

Ondanks een brandende zon en meer dan 30° graden, lukte de 13 koppige Belgische delegatie er in om vrijdagavond Anak Verhoeven en Loïc Timmermans veilig naar de halve-finale te loodsen. 

Gisteren zaterdag, was het weer 180° graden gedraaid. Zon en zonnige temperaturen moesten plaats maken voor een luttele 10° en onafgebroken regen. Ook hier lukten onze twee atleten erin hun ticket voor de volgende ronde veilig te stellen. 

De laatste ronde, uiteraard op de buitenmuur, was overgeleverd aan de grillen van het snel veranderende weer. De resultaten van onze atleten weerspielegen het weer: wisselend. Anak Verhoeven bleek in goede vorm. De eerste helft van de route tot aan het dak bleek een wandeling. Daar echter waren de mogelijkheden legio, en spijtig genoeg koos ze niet de beste. Ze viel vroeger dan verwacht, en eindigde vierde in haar categorie (Youth B), een grote teleurstelling voor haar. Bij de jongens in Youth A was Loïc Timmermans al bijzonder verheugd zo ver in de competitie te zijn gekomen. Hij klom beheerst, maar viel aan de crux. Uiteindelijk - wanneer de concurrentie haar poging had gedaan - behaalde Loïc brons in de finale. 

Een jaar na de twee medailles in Edinburg, lukt ons kleine landje erin om zich te blijven profileren dankzij het talent van deze twee jonge klimmers. In het ploegenklassement was het Oostenrijk die haar statuut van topklimnatie verder vergroot met niet minder dan drie klimmers op de hoogste podiumplaatsen.

Resultaten en foto's van de Belgische delegatie


FINALE CHAMPIONNAT DU MONDE D'ESCALADE JEUNES 2011 par escaladecab