Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

20-11-2011

Mathilde Brumagne, 4e op de World Cup in Kranj

De afgelopen weken zag je haar sterkte toenemen en wat zich afgelopen weekend in de kleine stad Kranj afspeelde bewees dit. Voor haar derde deelname aan een World Cup Lead dit jaar koos onze Belgische kampioene, Mathilde Brumagne, Slovenië als strijdperk waar ze met een zeer mooie vierde plaats van terugkeert. Ze mist met enkele bewegingen het podium van deze voorlaatste manche, achter de Oostenrijkse Katharina Posch, maar mag zeer tevreden zijn van de wijze waarop ze haar wedstrijd indeelde, met name zeer constant. Ze slaagt er zelfs in te eindigen voor enkele gerenommeerde klimsters als Angela Eiter en Johanna Ernst, respectievelijk 6e en 8e.

Aan mannelijke zijde kon je eveneens Loïc Timmermans in actie zien, waarschijnlijk om de wand waar de beslissende eindmanche van de European Youth Cup volgende week doorgaat nogmaals te verkennen. Ook groeit zijn ervaring in het seniorcircuit en hij eindigt 34e op 55 deelnemers.

Aan de top vinden we de Koreaanse Ja-In Kim en de Canadees Sean McColl. Ondanks haar prachtige prestatie slaagt de eerste er niet in om iets te wijzigen aan het eindklassement. Dankzij haar tweede plaats verzekert, na de Oostenrijker Jakob Schubert bij de mannen al eerder dit seizoen, nu de Sloveense Mina Markovic zich, met nog één wedstrijd te gaan,  van de eindoverwinning in de Wereldbeker.

Resultaten van de World Cup Lead in Kranj