Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

1-1-2012

Gelukkig en voorspoedig 2012

2011 was een bijzonder rijk jaar vol met verrassingen, mede dankzij de vele sterke prestaties van onze Belgische klimmers.  Wanneer we terugblikken, springen in eerste instantie twee jonge wolven in het oog die zowel op competitie als op de rots hun mannetje staan:  Anak Verhoeven en Loïc Timmermans. Ze domineerden niet alleen het Europese circuit maar leverden ook straffe prestaties op de rotsen. De eerste knalde Geminis, 8b+, de tweede topte Cosi fan Tutte, 8c+.
Olivier Mignon, die net nog tot Belgisch Kampioen Boulder werd gekroond, tilde het Belgische boulderen naar een nieuw niveau met twee keer 8B+ waaronder New Base Line in het Zwitserse Magic Wood. Muriel Sarkany leerde ons dit jaar dat 'het wat rustiger aan doen' een wel heel persoonlijke invulling kan krijgen. In augustus en september lukte ze erin om niet minder dan drie keer 8c in vier weken. En, last but not least, het CAB-RCT sleepte de illustere Piolet d'Or in de wacht voor hun expeditie naar Groenland in 2010.

Zal 2012 even eivol zitten met topprestaties en heuglijk klimnieuws? Een ding is zeker, nadat we dit jaar 280 exclusief Belgische nieuwsberichten hebben gepubliceerd, belooft de redactie jullie dezelfde graad van inzet voor 2012. De klimmers moeten de rest doen. 

Een gelukkig en voorspoedig 2012!