Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

6-3-2012

City Lizard negende in de finale van Hard Moves

Het team van City Lizard presteerde goed in de finale van Hard Moves in het Duitse Wuppertal. Ze werden er eervol negende na een strijd van verschillende weken tussen niet minder dan 2800 klimmers uit heel Europa. Het concept van inter-club/zaalwedstrijden ontstond vorig jaar in Duitsland, en is dit jaar overgenomen in België, Nederland en Zwitserland. Afgelopen zaterdag namen als resultaat daarvan 20 ploegen deel aan de laatste ronde. City Lizard vertegenwoordigde ons land.

De ranking na de kwalificaties, ook in die laatste ronde, werd niet bepaald door het niveau van de routes maar door het aantal geklommen boulders. De moeilijkheid van de boulders werd op zich niet in rekening gebracht. Voor een finaledag zou je een meer objectieve berekening verwachten. Al bij al werden de kansen van het team al tijdens het begin van de kwalificaties gehypothekeerd door een pijnlijke val van Stanley Selecky. Uiteindelijk eindigde het team negende met 260 getopte bouders.

Het was de thuisploeg die de bovenhand nam aan het einde van de wedstrijd. Tijdens een adembenemende super-finale met meer dan 700 toeschouwers, zorgden ze voor een aardige dosis spektakel in schoonheid. Dit alles zorgde ervoor dat we deze wedstrijd volgend jaar ongetwijfeld ook buiten Europa terug zullen zien.

Fotos van Hard Moves op Facebook