Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

8-3-2012

Drytoolzondag in Breeven

Andere toren, ander concept. Na het succes van de nachtelijke drytoolwedstrijden in Buggenhout werd een soortgelijk evenement op poten gezet maar dan overdag. Dit evenement vond plaats afgelopen zondag op de muur van de BVKB in Breeven.

Geconfronteerd met een vochtige oppervlakte is het veel preciezer werken met ijsbijlen en stijgijzers dan met de blote handen. Iedereen hield dan ook zijn hart vast voor de regen maar deze was slechts in die mate op de afspraak dat hij het wedstrijdverloop niet in de war stuurde. Ook kon de regen geen van de tientallen geïnteresseerde klimmers afschrikken. Ze kregen 15 routes voorgeschoteld variërend van makkelijk tot zeer moeilijk. In deze kwalificaties was het de jonge Quinten Mattens die het best voor de dag kwam met een propere 15 op 15, alle in de eerste poging.

Het vervolg van de wedstrijd zag de beste 8 strijden in een super-overhangende finale waar klimmers met ervaring zich in konden onderscheiden. Maxime De Groote laat Matti Buyle en Olivier De Deken achter zich en bestijgt de hoogste trede van het podium.

Resultaten van de Drytool Day in Breeven
Verslag en foto's op de site van De Berghut