Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

8-3-2012

Kids with Guns, nieuwe bigwall-route in Venezuela

Niet alleen het CAB-RCT trok deze wintermaanden naar het veel warmere Venezuela. Ook Siebe Vanhee had met een aantal internationale kompanen dit Zuid-Amerikaans land met zijn beruchte Tepui-bergen als bestemming voor hun klimexpeditie gekozen. Ze hadden op 25 januari in Caracas afgesproken om vervolgens met een Cessna de jungle in te vliegen, enkele dagen te hiken en de Amuri Tepui aan te vallen.

Op 20 februari kregen we bericht van het team dat de beklimming een succes was geweest maar het duurde tot de terugkeer in de bewoonde wereld eer een internetverbinding meer nieuws bracht. De afgelopen dagen postte Siebe verschillende hoofdstukken op zijn blog. Hoofdstukken waarin je gaandeweg meegesleept wordt in het verhaal van een schitterend avontuur dat leidde tot de route die ze 'Kids with Guns' (5.13a, A3, E6 6c) doopten.

Siebe Vanhee: Jungle, monkeys, machete, steep wall, airy climbing, amazing line, 500 meters, basic food, dulche de leche, Indians and way more! One month of adventure and climbing, a new line, a new bigwall!

Meer kan je lezen op Siebe Vanhee's blog