Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

16-3-2012

Claudine Delsaux en Jurgen Lis Belgisch studentenkampioen

Het Belgisch Studenten Kampioenschap Klimmen is moeilijk te organiseren. De klimmers en de zaal zijn niet makkelijk te mobiliseren tijdens de lesweek. Afgelopen woensdag werd de wedstrijd gehouden in Espace Grimpe, een zaal waar de laatste jaren geen officiële wedstrijden meer hadden plaats gevonden.

In groep A kwamen maar negen mannen en twee vrouwen opdagen om te strijden om de titel. Dit verhinderde echter niet dat er alles aan werd gedaan om te zorgen voor spektakel. Beide dames moesten dezelfde route klimmen als de heren en ze deden hun uiterste best om het niveauverschil te minimaliseren. In deze strijd kwam Claudine Delsaux als winnares uit de bus. Madeline Montignies volgde.

Bij de mannen werd het een felle strijd met een zeer sterke top 3 na de kwalificaties: Sébastien Berthe, Wanne Libot en Jurgen Lis. In de finale viel Sébastien vroegtijdig uit toen zijn heelhook weggleed tijdens het inpikken. Voor Wanne was de strijd dubbel zo hard tegen de route en tegen een strak zekerende zekeraar. Dan bleef Jurgen over, die met een voorsprong van één greep de titel mee naar huis neemt.

Wij hopen u spoedig de resultaten van groep B te kunnen meedelen.

Resultaten van het Belgisch Studenten Kampioenschap 2012
Foto's van het Belgisch Studenten Kampioenschap