Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

23-8-2012

Muriel Sarkany topt de eerste vrouwelijke Belgische 8c+

Muriel Sarkany heeft best wel veel sessies nodig gehad om Ultimate sacrifice, 8c+ van de sector Déversé in Nice, te toppen. Er moet gezegd worden dat deze route, nadat ze al verschillende 8c's in hetzelfde massief wist af te werken de afgelopen 12 maanden, een stevige uitdaging betekende voor de klimster. 
Begin augustus verliet ik Nice om richting Briançon te trekken, vertelt Muriel, Steeds maar dezelfde bewegingen uitwerken is zeer belastend voor het lichaam en de geest. Ik nam dan ook een break van 10 dagen om wat à vue te klimmen in hoger gelegen gebieden... Ik trok er wat rond met enkele vrienden die me verschillende nieuwe gebieden lieten ontdekken.
Resultaat voor Muriel, een volledig opgeladen moraal om de routes van de Gorges du Loup weer aan te vallen. Afgelopen dinsdag om 11u, het was reeds 30°C aan de rotsen en de grepen voelden wat zweterig aan, waagde Muriel zich in Ultimate Sacrifice. De condities waren best wel slecht maar ik zat fysiek echt goed en het lukte.
Dankzij deze prestatie wist Muriel Sarkany een nieuwe grens te overstijgen en zette ze een prestatie neer die in België nog niet werd geëvenaard. Een eerste 8c+ voor haar.

Meer reacties en foto's op de site van Muriel Sarkany