Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

24-8-2012

Geslaagde rotsstage in de Franken voor Climb Cool

Het is een beetje een pelgrimstocht aan het worden. Elk jaar trekt team Climb Cool een tiental dagen naar de Frankenjura. Onder begeleiding van hun coaches en deze keer een verrassingscoach Sean Villanueva keren de deelnemers in zeker zin terug naar de basis van het sportklimmen. Greep na greep, route na route treden ze in de sporen van Wolfgang Güllich.
Aan het eind van de trip zijn het niet de prestaties die tellen. Toch vallen er enkele op te merken waaronder de meest opvallende op naam van Nicolas Vancayzeele. Hij slaagt er in zijn eerste 8b te toppen op de dag van zijn 16e verjaardag: Monster Magnet, in de sector Obere schleurbergwand.
Na zijn zeer geslaagde juli-maand in Rodellar wisselde ook Antoine Kauffmann van stijl zonder zijn die hard mentaliteit over boord te gooien. En dat loont: enkele 8a's en twee 8b's, Monster Magnet en Subway.
Volgend Didier Mottart, de coach zelf, zal er ook volgend jaar een Franken op het programma staan. En ze zullen beter proberen te doen... hoewel dat niet makkelijk zal zijn.

De site van Climb Cool

Foto: Thomas Arnould