Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

1-9-2012

Zilveren Anak Verhoeven in Singapore

Onder luide aanmoedigingen van de in Singapore wonende Belgen en de andere teamleden wist Anak Verhoeven gisteren de zilveren medaille te behalen op het Wereldkampioenschap voor de jeugd. Een lange finaledag die in de war gestuurd werd door de hevige moessonregens eindigde met een laatavondfinale waarin ze als allerlaatste moest aantreden. De Oostenrijkse Jessica Pilz klom als voorlaatste en wist de druk maximaal op te voeren. Zij kon de laatste meters op briljante wijze klimmen en Anak wist wat haar te doen stond.

Ik wist dat ik moest toppen en klom daarom iets minder rustig. Ik ben al zeer blij dat ik de finale haalde met al die sterke klimsters hier aanwezig. Op voorhand was ik blij geweest met een finaleplaats en zeker met een podium al ging ik om te winnen. Maar dat wilt iedereen... Jessica klimt super goed en verdient de eerste plaats.

Sebastien Berthe, Loic Timmermans en Chloé Caulier klommen allen de halve finale. In die halve finale botste Loic Timmermans op een "onvriendelijke" route waar 9 van de 26 klimmers rond exact dezelfde greep vielen. Chloé zat gedurende de hele wedstrijd rond de 16e plaats terwijl Sebastien speelde met de top 20 grens.

Vier Belgische halve finalisten en een zilveren medaille is een mooi resultaat. Een dikke proficiat aan het team en veel succes gewenst aan het, dan terug voltallige, Belgisch team op het EK begin november te Gémozac, Frankrijk!!

Resultaten van de Belgische delegatie in Singapore