Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

8-10-2012

Uitslag van een Rocks@Antwerpen onder de regen

Regen tijdens de opbouw, en regen tijdens de eerste twee wedstrijdsessies - die vielen in het water. Het scheelde niet veel of er bleef van Rocks@Antwerpen 2012 niet veel meer over dan een bittere herinnering. Net op tijd verbeterde het weer op zaterdagmiddag en konden de klimmers hun schoentjes aantrekken voor een sessie urban climbing op de Groenplaats in Antwerpen. Het wachten in de regen duurde lang, maar de 30 selectieboulders waren de moeite waard. Bij de heren klom Jurgen Lis er 28, op de voet gevolgd door "The Beast from the East" Marius Oniga die er 27 afwerkte. Fien de Laet toonde zich bij de dames de sterkste en diende een kaartje in met 21 geklommen boulders. Ook in de finale gaf de jonge Antwerpse met drie getopte boulders haar concurrentes het nakijken. Enkel in de vierde boulder vond ze de juiste methode niet.
Bij de heren is de strijd in de finale evenwichtiger en spannend tot op het einde: Marius en Jurgen leggen hetzelfde parcours af tot de laatste boulder, waarvan Jurgen de bonus haalt. Hierdoor haalt Jurgen een nipte overwinning binnen.

Zondag schijnt de zon volop, en komt de jeugd in actie. Een twintigtal jongeren gaan de uitdaging aan, maar enkel Liam Thijs bij Youth B kan een volledig afgewerkt puntenbriefje indienen: 30/30!

Rocks@Antwerpen is nog toegankelijk tot woensdagavond 22u00.

Resultaten en foto's van Rocks@Antwerpen 2012