Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

25-10-2012

Bleau Open, Frankrijk heerst in Gent

Met 250 deelnemers verspreid over 4 sessies is de Bleau Open zonder twijfel de grootste boulderwedstrijd in België. Afgelopen weekend is dit drukbezet evenement opnieuw in het voordeel van de Fransen, die massaal naar Gent afzakten voor deze 13e editie, beslecht. Bovenaan het klassement vinden we de Wereldkampioene Mélanie Sandoz en haar landgenoot Guillaume Glairon-Mondet.
Hun respectievelijke commentaren zijn lovend, wat doet denken dat ze deze afspraak op de kalender een warm hart toedragen. Mélanie: "Het is het derde opeenvolgende jaar dat ik hier deelneem en ik heb nog steeds niets nieuws te melden: toffe boulders, goed geopend, in alle stijlen, een goede sfeer en een toffe ontvangst. Dank aan de organisatoren en de routebouwers!". Guillaume: "... een waar plezier, met een goede routebouw, sympathieke personen en een goede organisatie!!".
Achter hen vinden we een massa aan meer en minder bekende klimmers terug. Onze jonge hoop Chloé Caulier zat de Française op de hielen tot bij de laatste bewegingen van de finale. Bij de mannen tekent Jérôme De Boeck, met twee boulders à vue, voor het beste Belgische resultaat. Nicolas Farcy vervolledigt het podium.

Volledige resultaten van de Bleau Open 2012
De site van Bleau Open Bouldering Sensation