Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

14-11-2012

Monster magnet, 8b, voor Simon Lorenzi (15)

Simon Lorenzi zal het van iemand gekregen moeten hebben. In de jaren 90 klom zijn vader Claude als eerste la Traction universelle, een totnogtoe niet herhaalde Belgische 8c. Eind oktober slaagde de 15 jaar jonge Luikenaar er in om Monster Magnet een 8b in de Frankenjura af te werken. Zo volgt hij op de voet zijn goede vriend Nicolas Vancayzeele die dezelfde prestatie reeds eerder dit jaar wist neer te zetten. Monster Magnet is een korte rorte van nauwelijks 15 meter waar alles zich speelt op een vijtiental bewegingen.

Simon verhaalt: "Het was het begin van de herfstvakantie op de sector Obereschleurbergwand. Het vroor en er was wat sneeuw maar de condities waren top!  (...) In de eerste poging van de dag viel ik echt helemaal vanboven met koude vingers van hier tot ginder! In de tweede poging klom ik tot op dezelfde pas en daar zei ik tegen mezelf dat ik er deze keer niet mocht vallen... Ik trok de beweging en het was gebeurt, ik topte mijn eerste 8b!  Ik kon er maar niet van over want nog geen maand geleden was ik nog verre van sterk genoeg hiervoor! Op een maand kan er veel veranderen. "

Zijn vader Claude was er niet ver vandaan. Hij beveiligde Simon in de succesvolle poging. Simon wil hem dan ook graag bedanken. De passie slaagt geen generaties over!