Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

27-11-2012

Anak Verhoeven en Loïc Timmermans, de Europese bekerwinnaars

Reeds verzekerd van de eindoverwinning in de Europese Beker voor de Jeugd maakten Anak Verhoeven en Loïc Timmermans afgelopen weekend de verplaatsing naar Kranj samen met een sterke 9 klimmers tellende Belgische delegatie. Zelfs met een komst naar Slovenië die eerder symbolisch dan broodnodig was toonden beide atleten aan de tegenstand dat hun eindoverwinning terecht was.
We onthouden van deze wedstrijd de schitterende prestatie van Loïc Timmermans. Hij controleert en verzekert zich van de overwinning voor drie Slovenen. Anak is dan weer het slachtoffer van de speedrule. Na een mooie klim strandt ze op de tweede plaats van het podium, met een chrono die iets trager is dan deze van Jessica Pilz (AUT).
Voor de andere aanwezige Belgen is het een dubbel seizoenseinde. Sébastien Berthe is al enkele dagen ziek en kan zijn carrière als junior niet in volle schoonheid afsluiten. Hij eindigt 16e. Bij de vrouwen bevestigen Chloé Caulier (Youth A, 9) en Celine Cuypers (Youth B, 9) met weer maar eens een finaleplaats. Als enige Belg bij de Youth B heren weet Nicolas Colllin zich schitterend tot in zijn eerste internationale finale te klimmen om daarin nog enkele plaatsen goed te maken en 6e te eindigen.

Resultaten van de European Youth Cup te Kranj 2012