Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

7-1-2013

Tweede manche van de Belgian Youth Cup op 2 februari in L'Escale

Op zaterdag 2 februari verwacht klimzaal L'Escale zo'n honderdtal Belgische en buitenlandse klimmers voor de tweede manche van de Belgian Youth Cup. L'Open Jeunes L'Escale wordt officieel aanzien als selectiewedstrijd voor het nationale jeugdteam. De wedstrijd zal als een barometer dienen voor het finaal klassement, twee weken na het Open Vlaams Jeugdkampioenschap en drie weken voor de Open Stone Age. Om nog meer druk op de schouders van onze beloften te zetten, is er nog het Belgisch Kampioenschap voor Junioren begin maart in Braine-l'Alleud. Deze zeven wedstrijdweken zullen veeleisend zijn voor de klimmers en zullen doorslaggevend zijn voor zij die een plaatsje in het nationale lead-team hopen te bemachtigen.

In navolging van het Open Vlaams Jeugdkampioenschap organiseert L'Escale een wedstrijd  Paraclimbing tijdens de Open Jeunes. De wedstrijd is bedoeld voor andersvalide klimmers en zal hetzelfde verlopen als andere wedstrijden. Wel zullen de routes aangepast worden aan de deelnemers en geklommen worden in toprope.

Categorieën:

Voor elke categorie voorziet men twee kwalificatieroutes, 1 finaleroute, alsook een route voor een eventuele superfinale.

Programma

Info en inschrijvingen op de site van L'Escale