Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

3-3-2013

Liesbeth Wulteputte en David Leduc, winnaars van de Vlaamse Studentenboulderdag

Vorige vrijdag zijn een vijftigtal studenten naar klimzaal Bleau getrokken om deel te nemen aan de Vlaamse Studentenboulderdag. De wedstrijd wordt reeds enkele jaren georganiseerd en heeft vooral als doel de studenten een keer te laten proeven van de competitiesfeer. Natuurlijk komt er ook jaarlijks een winnaar uit de bus.

Het is David Leduc (klimt voor de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven) die er deze vrijdag bovenuit stak. Tijdens de ietwat harde finale voor de mannen was David de enige die één van de twee eindboulders kon toppen. Sem Verhaege, die nochtans met het grootste puntentotaal naar de finale trok, kon niets meer doen.
Bij de dames was de finale meer uitgesproken. Naar verwachting was het Liesbeth Wulteputte (Universiteit Gent) die liet zien dat ze de sterkste was. Ze topte de twee finaleboulders zonder al te veel moeite van de eerste poging.

We geven nog even mee aan de studenten dat op 13 maart het Belgisch Kampioenschap voor Studenten georganiseerd wordt in klimzaal Espace Grimpe in Montignies sur Sambre. Het kampioenschap omvat zowel blok als lead. Meer info op de site van het VSSF.

Resultaten van de Vlaamse Studentenboulderdag 2013