Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

22-3-2013

Vertical Event in Entre Ciel et Terre was succesnummer

Het was een ware vloedgolf die vorige zaterdag over klimzaal Entre Ciel et Terre spoelde. Na zes jaar wachten, kende het Vertical Event zijn grote terugkeer in Louvain-la-Neuve. De resultaten waren dan ook naar verwachting van de fans: enorm. Er zijn maar weinig gelijkaardige evenementen zoals deze in België.
’s Avonds zijn zo’n honderd klimmers samengekomen om het tegen elkaar op te nemen in allerlei ‘spelletjes’ in verband met de klimsport. De deelnemers waagden zich op verticaal terrein zoals nog nooit eerder, met als hoogtepunten een pendule, het beklimmen van boomstammen, klimmen met piolets, slacklinen en stellingbouwen.
Alles was naar verwachting van de 108 aanwezige spelers. De sfeer was er en iedereen heeft alles gegeven om zo goed mogelijk te scoren op de zestien proeven van het event. Het werd een mix van behendigheid, kracht, reflectie, geheugentraining, humor en uithouding. Het geheel was helemaal af met de vermommingen van de klimmers die ons het thema van de avond nog lang zullen doen herinneren: Asterix en Obelix.
Tijdens een interview met de televisiezender Tvcom wist een deelnemer de filosofie van het Vertical Event perfect samen te vatten: “Het Vertical Event is een echt klimfeest. Het is een leerschool. De gelegenheid die de klimmers krijgen om het tegen elkaar op te nemen, dat is erg vriendschappelijk. Het doel is om gewoon deel te nemen, en als je wint, dan neem je dat er graag bij.” Een voorbeeld dus om te volgen.

Foto’s op de site van klimzaal Entre Ciel et Terre
Televisiereportage door TVcom

Foto: Philippe Rabeux