Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

26-3-2013

Ca va être du sport met Loïc Timmermans

Zelfs tijdens zijn drukke trainingen voor het komende competitieseizoen vindt Loic Timmermans nog de tijd om de vragen van de pers te beantwoorden. Niet alleen kwam hij twee weken geleden in de kijker na het winnen van het Belgisch Kampioenschap voor de beloften, ook gisteren was hij te zien in de uitzending 'Ca va être du sport' van Télé Bruxelles. De ambities van de jonge klimmer liggen nu definitief bij de competities voor senioren. Loïc: "Ik zit meer en meer in die stroom van de grote klimmers en ga beginnen met veel meer deel te nemen aan wereldbekers. Dat gaat me weer meer ervaring geven om het zo hopelijk op te kunnen nemen tegen de groten."
Zowel zijn trainer Christophe Depotter als zijn fysisch coach Frédéric de Meyer bevestigen dat hij als klimmer nog constant evolueert: "We zien de vooruitgang week per week. Het is voor hem geweldig om op zo'n niveau te raken."
De grote belofte zelf wil bescheiden blijven, zeker wanneer we het over de Olympische Spelen hebben. Het is hopen, maar hij blijft vooral trainen.

'Ca va être du sport' van Télé Bruxelles (reportage over Loic Timmermans vanaf 10min06sec)